Nu drar Stockholm ner på hjälp och stöd till stadens mest utsatta

Stockholms politikers julklapp till stadens mest utsatta är ett slag i ansiktet. Den redan hårt ansträngda socialtjänsten ska bantas på 62 miljoner.

300 personer deltog i det fackeltåg som SKTF, SSR och Kommunal höll i tisdags, den 15 december, mot nedskärningarna på socialtjänsten i Stockholm.
Precis som skola och vård har fått betala för skattebortfallet i kommunen när allt fler blivit arbetslösa, är det nu hemlösa, missbrukare, funktionshindrade och ungdomar som får betala för kapitalismens kris.
– Vi har ett tufft år och ska spara 60 miljoner. Men det är, med all respekt, inga stora förändringar vi genomför, säger socialborgarrådet Ulf Kristersson (M) i Stockholm City den 14 december.

Offentliganställda inom Stockholm stad har en annan syn på saken.
– Det är rena slakten. Jag har jobbat här i 30 och har aldrig varit med om något liknande, säger Ann-Marie Strömberg, fackombud på enheten för hemlösa, till Stockholm City.
– Man lägger ner institutioner som vänder sig till dem som har det svårast i samhället. Det är hemlösa, människor som försöker jobba sig ur ett missbruk och vill bo på drogfria boenden, de boendena stänger man. Prostitutionsgruppen får mindre tjänster att jobba med. Det är precis kärnverksamheten man slår på, säger Gösta Claesson, vid socialtjänst- och arbetsmarknadsförvaltningen, till Sveriges Radio den 15 december.

Lina Westerlund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s