Rädda Egalia! – Fritidsgård för hbt-ungdomar nedläggningshotad

Egalia, fritidsgården i Stockholm för hbt-ungdomar (homo-bi-trans), eller alla unga som inte känner sig särskilt hetero, kämpar för sin överlevnad efter att bidraget från Stockholms stad dragits tillbaka.

Egalia är ett superviktigt stöd till unga som inte kan vara öppna i sin familj, bland vänner eller i skolan.
Egalia är väldigt populärt med ca 2 500 besökare varje år. Många av de som brukar vara på fritidsgården berättar om hur viktigt det är att kunna gå någonstans där man kan vara säker på att blir accepterad, att Egalia är som ett andra hem och har varit en hjälp i att bygga upp ett bra självförtroende och att våga vara sig själv i skolan, bland kompisar osv.
Med tanke på de strikta könsrollerna och heteronormen i skolan och att unga hbt-personer generellt sett mår sämre psykiskt är det jätteviktigt att ha möjlighet att träffa andra i samma situation och att slippa känna sig ensam och konstig.

Men Egalias framtid är hotad sedan Stockholm stad har dragit tillbaka bidraget till verksamheten. Nu pågår en insamling för att kunna hålla Egalia öppet så länge som möjligt. Verksamheten kostar varje månad 100 000 kronor. Politikerna i Stockholms stad ska ta beslut på nytt i februari. Beslutet måste bli att Egalia får tillbaka bidraget som är avgörande för så många ungdomars välbefinnande. Egalia är ett av de ytterst få mötesplatser som finns för unga hbt-personer och måste räddas från nedläggning.

Karin Wallmark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s