Brutalt polisingripande utanför Irans ambassad i Stockholm

400 demonstrerade idag, den 11 februari, utanför Irans ambassad i Stockholm. Talkörerna haglade mot den iranska regimen, när många oppositionsgrupper från Iran hade samlats för en gemensam protest.

Polisen hänvisade demonstranterna en rejäl bit ifrån ambassaden, vilket skapade frustration. Efter att demonstranterna försökt bryta sig igenom poliskedjan gick polisen hårt fram med pepparspray och batonger. Polisen gick sedan till attack vid flera tillfällen och ett tiotal demonstranter blev så svårt skadade att de fick uppsöka sjukhusvård.

Uppemot hundra personer fick tas om hand av demonstranterna själva med snö och vatten och den första hjälputrustning som fanns på plats, främst efter polisens rikliga användning av pepparspray. Scener som idag utspelar sig i Iran där diktaturen använder sitt våld, utspelade sig idag utanför ambassaden i Stockholm. Varken demonstrationerna i Iran eller runt om i världen kommer att tystas av statlig repression och våld.

Kampen går vidare för störtandet utav den islamistiska diktaturen i Iran!

Joel Eriksson

Fler artiklar och bilder om Iran och protesterna på www.socialisterna.org imorgon.

3 reaktioner till “Brutalt polisingripande utanför Irans ambassad i Stockholm

 1. Jo det var riktigt roligt att få vara med =) Hoppas att jag nukan få vara med fler ggr och att vi får vara med om förändringar under 2010.
  För vi behöver verkligen förändringar….

  Nina

 2. Uppmanar er starkt att censurera ansikten på bilderna som ni publicerar på en offentlig site där ni skriver om en antiregim demonstration. Vad för rätt tar ni er att hänga ut ansikten på detta sätt?

  1. Finns du med på bilden? För asylsökande iranier så är publicitet och bilder publicerade i media i demonstrationer för rätten till asyl, kvinnors rättigheter och speciellt protester mot diktaturregimen i Iran en viktig hjälp i kampen för att få uppehållstillstånd. Vad gäller iranier som är svenska medborgare har jag aldrig träffat på någon som inte är offentlig med att man är regimmotståndare.

   Rättvisepartiet Socialisterna har en god kontakt och samarbete med flera iranska asylorganisationer och kommunistiska partier. Vi har flera iranska medlemmar och deltar aktivt som parti och international (CWI) i solidaritetsrörelsen för arbetarkampen i Iran internationellt. Fler artiklar om Iran och om den iranska revolutionen 1979 och dess viktiga lärdomar finns på http://www.socialisterna.org.

   Mvh,
   Lina Westerlund
   Rättvisepartiet Socialisterna

Kommentarer är stängda.