Uppvaktning av LO-borgen

Idag, onsdag den 24 februari, överlämnade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) en första omgång namnlistor – Riv upp försämringarna av sjukförsäkringen – till LO med uppmaningen att facken måste utlysa en protestdag mot högerpolitiken och attackerna på sjuka, arbetslösa och äldre.
Det var 2 800 namnunderskrifter som lämnades till LO-ledningen denna gång och kampanjen fortsätter. Bland annat med aktiviteter i helgen.
Ett TV-team från Journalisthögskolan i Stockholm bevakade RS uppvaktning.
– LO-toppen bara pratar när man borde ta strid med strejker och massdemonstrationer som facken göra andra europeiska länder, säger RS vice ordförande Elin Gauffin som fick lämna listorna nere i receptionen. De i toppen vägrade komma ner. De satt kvar på sina rum, som en symbol över LO:s förlamande passivitet.

Lögnaktig Littorin

Tre fjärdedelar av alla som utförsäkrats från sjukförsäkringen vid årsskiftet har fått sänkt ersättning, tvärtemot vad regeringen påstod vid årets slut. Av de 11 500 personer som hittills tvingats  över till Arbetsförmedlingen har 73 procent eller drygt 8 300 personer fått lägre ersättning i januari än de fick som sjukskrivna. Merparten har den allra lägsta ersättningen 223 kronor om dagen.

Per Olsson

Annons

En reaktion till “Uppvaktning av LO-borgen

  1. HEJ JAG TROR ATT DET SKULLE VARA BRA ATT RÄTTVISEPARTET SKULLE KOMMA IN I RIKSTAN TA DEBATTER M.M ÅR 2014 LEVERERA RIKTG VÄNSTERPOLITIK
    MVH KIM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s