Lunchprotest mot CUF:arna

En kort lunchdemonstration hölls av Elevkampanjen utanför Centerpartiets lokal i Gamla stan i Stockholm förra fredagen. Med kampanjen Unga kräver jobb och grön framtid framförde Elevkampanjen en svidande kritik mot CUF:arna.

Unga kräver jobb och grön framtid protesterade utanför Centerpartiets lokal i Gamla stan i Stockholm förra fredagen.

– Det här är en protest mot Centerpartiets ungdomsfientliga arbetsmarknadspolitik, ropade Joel Eriksson ut i megafonen.
Centerpartiet vill avskaffa LAS (lagen om anställningsskydd) för ungdomar, de vägrar rädda jobben, de röstar för nedskärningar och de är med och säljer ut allt från statliga storföretag till skolor och vård.
– När den franska regeringen försökte avskaffa LAS för ungdomar 2005 svarade ungdomar, studenter och hela fackförenings- rörelsen med massprotester. Jag var själv nere och demonstrerade med tre miljoner på Frankrikes gator, berättade Lina Westerlund och varnade för att detta kommer att behövas även i Sverige för att slå tillbaka mot högerpolitiken.

Efter ett litet tag kom ordföranden för Centerpartiets Ungdomsförbund, Magnus Andersson, ut. Han tycker att allt med kapitalismen är bra och att alla har rätt att jobba till låga löner om man vill det. Sedan gick han tillbaka upp och satte sig att blogga om ”socialister i olaglig demonstration”, en rubrik han sedan tvingades ändra efter alla upprörda kommentarer över att Magnus Andersson inte visste att det råder yttrandefrihet och demonstrationsrätt i Sverige.

Elevkampanjen Stockholm

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s