”Bemanningsföretagens Dag” – rött skynke för Jobbupproret

Jobbupproret för fasta jobb och nej till bemanningsföretag konstaterar att facken i årets avtalsrörelse hittills har ställt frågan om de otrygga jobben i centrum utan att va­ra beredda till strid för att lö­sa den.

På det planeringsmöte som hölls i ABF-huset på tisdag kväll, efter en kortare uppvaktning av Svensk Handel, var enigheten stor om behovet  av att samla de radikala krafterna in­om hela fackföreningsrörelsen bak­om en fortsatt kamp för att trycka på underifrån i dessa frågor.
I ett nytt försök att elda på i den fortsatta avtalsrörelsen planeras närmast en livlig protest utanför Wennergren Center i Stockholm, där arbetsgivarna i branschen håller årsmöte och firar ”Bemanningsföretagens Dag” den 22 april. Detta sker utmanande nog med IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä och ar- betsmarknadsminister Sven-Otto Littorin som inbjudna gäst- och festtala­re.
Två av Jobbupprorets huvudpersoner, Lagenaarbetarna Patrik Olofsson och Jessica Moya, är också inbjudna att tala i Kungsträdgården un­der Vänstertågets 1 maj.
Det finns även preliminära planer på att samla till en arbetarkonferens kring Jobbupprorets nyckelfrågor den 29 maj, där avtalsrörelsen kan utvärderas och nya initiativ diskuteras.

Arne Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s