10 000 mot rasism på Sergels torg dagen efter valet

Att rasistiska Sverigedemokraterna (SD) kom in riksdagen fick ett snabbt svar – upp till 20 000 demonstrerade dagen efter.


Upp till 10 000 samlades på Sergels torg i Stockholm, 5 000 i Göteborg och ett par tusen i Malmö. I andra städer blir det demonstrationer idag (den 21 september) och resten av veckan.
Den 4 oktober, när de nya riksdagsledamöterna samlas för upprop blir det en ny stor demonstration i Stockholm, på Sergels torg klockan 17.
Protest mot rasism
10 000 protesterade mot rasism

Den stora faran med fler röster för Sverigedemokraterna är att andra partier smittas – det är vad som hänt i Danmark, Frankrike och andra länder.
Demonstrationer och kamp mot rasismen kan hålla dem tillbaka och samtidigt visa för SD:s sympatisörer att motståndet är stort.
SD har redan fått extremt stort tillträde till me dia – de är i tv varje dag! Samtidigt kommer de att få 110 miljoner kronor i statliga bidrag för att de sitter i riksdagen.

En stark rörelse mot rasismen måste byggas nu – en rörelse som också riktas mot den högerpolitik som gett rasismen utrymme.

En reaktion till “10 000 mot rasism på Sergels torg dagen efter valet

  1. 10 00. Mot rasism idag.

    Sergels torg i Stockholm fylldes på måndagskvällen av 10 000 demonstranter mot rasism, Sverigedemokraterna och högerpolitik. Demonstrationen gick under livliga talkörer till Mynttorget utanför riksdagen. Demonstranterna fick höra tal av bland andra artisten Shima Niavarani, de fackligt aktiva kommunalarna Bilbo Göransson och Sanna Tefke, V-ledaren Lars Ohly, aktivisten och konstnären Dror Feiler och Mattias Bernhardsson från Rättvisepartiet Socialisterna. För musikinslagen svarade Nick Ellis, Vladi Garcia och Ayla, HighWon & I-Smile.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s