Almqvist hycklar och ljuger om våldet

Biskopen Eva Brunne var en av de tusentals som deltog i demonstrationen mot rasism i måndags den 4 oktober på Sergels Torg. För det fördöms hon av sverigedemokraternas talesperson Erik Almqvist för att ”stödja våld”. Detta efter att hon vid riksdagens samling i Storkyrkan kritiserade rasismen och berättade om sitt deltagande på protesterna. En av arrangörerna för demonstrationen, Arne Johansson från Rättvisepartiet Socialisterna, gav rasisterna svar på tal i Studio Ett i Sveriges Radio.

sd...
sd klär ut sig

Desperat försökte Almqvist i radioprogrammet påstå att Kristofer Lundberg från RS Göteborg kastat sten och ägg på sverigedemokraterna.
– Det är extremhögern som står för det politiska våldet. Det hoppfulla med valresultatet är den proteströrelse som det har skapat, svarade Arne Johansson.

Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg besvarar anklagelserna:
– Vi har tillsammans med andra stoppat sverigedemokraterna varje gång de försökt hålla torgmöte, inte genom att kasta sten utan genom att vara fler. Kampen mot rasism är en politisk fråga. När vi stoppade SD:s torgmöte under valet var detta möjligt för att vi var 1000 demonstranter som blockerade deras samlingsplats, inte för att vi är bättre på att slåss.

Sverigedemokraterna försöker vrida
bort fokuset från det faktum att de marscherade ut ur kyrkan när det predikades om alla människors lika värde. De vill också lägga ut dimridåer om att det inte skulle vara SD och deras stormtrupper inom den nazistiska rörelsen som står för det politiska våldet. I Uddevalla blev RS medlemmar innan första maj i år misshandlade av sverigedemokrater och deras öppet nazistiska svans. Detta var bara ett av många överfall på Rättvisepartiet Socialisternas medlemmar från extremhögern.

Arne Johansson motbevisade alla anklagelser om att demonstrationen skulle ha uppmanat till våld, och förklarade tålmodigt att budskapet var att vi ska inte låta oss splittras, vi måste lära oss att kämpa gemensamt uppåt istället för att sparka nedåt. En läxa som Almqvist troligen aldrig kommer att förstå.

RS Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s