Kärnkraft? Nej tack!

Onsdagen den 16 mars hölls en spontan protest mot kärnkraft på Sergels torg med några hundra deltagare. Det var en bra stämning och många äldre personer deltog. Vissa hade tagit med gamla 70’tals flaggor med texten ”Atomkraft? Nej tack!”. Knappar som vi tryckt upp med samma text var slutsålda efter bara en halvtimme.


Tyvärr deltog inte lika många ungdomar men förhoppningsvis kommer intresset och medvetenheten öka när det gäller kärnkraftsfrågan och inspiration spridas från de stora protester som ägt rum i Tyskland. Det hölls även liknande protester på ett 20-tal platser runt om i Sverige.

En av dem som talade på demonstrationen på Sergels torg var Akko Karlsson från Miljöpartiet som sa:
“Avvecklingen måste börja, vi kan inte överlämna detta på framtidens generationer. Det är 3 000 generationer som kommer få ta hand om avfallet”.

Det är nu tänkt att det ska hållas demonstration på Sergels torg samt andra platser varje onsdag mellan 18.00 och 19.00.

Sara Lindelöf

Annons

En reaktion till “Kärnkraft? Nej tack!

  1. Det är verkligen dags att skaka liv i den gamla Folkkampanjen den folkrörelse som jag tyckt allra bäst att jobba med, självfallet ska det vara en prioriterad uppgift för så många socialister som möjligt. Genom många flyttningar så har mina gamla rockmärken försvunnit har dock beställt nya från Folkkampanjen hoppas att de kommer snart, tänk att sätta solknappen på rockslaget och väskan igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s