Stoppa utvisningen av Mitrah och Ali

Igår (onsdag) slöt omkring 100 personer upp med Asylrörelsen för att protestera mot utvisningen av Mitrah Kahrom och Ali Mansipour utanför förvaret i Märsta i  Stockholm. På plats var Iranska flyktingars riksorganisation samt riksförbund, Liberation  Front of Iran, Rättvisepartiet Socialisterna, Aktion mot Deportation Uppsala och Ingen människa är illegal.

Förra veckan, efter en demonstration mot utvisningen av Navid Mirpourzadeh (som sedan stoppades), greps Mitrah Kahrom av polisen. Hon är aktiv i Mission Free Iran och Liberation Front of Iran. Bara ett par dagar senare lurades Ali, politisk aktivist för den arabisktalande minoriteten i Iran, att komma in till polisstationen för att “diskutera” hans asylfall. Istället satte de honom i förvar i väntan på utvisning.

Under protesten restes kravet på att både Ali och Mitra ska få uppehållstillstånd i Sverige. “Sverige utvisar – Iran avrättar!” skrek de demonstrerande mellan talen som fördömde både regimen i Iran och den svenska högerregeringen – en av få regeringar i Europa som fortsätter att utvisa politiska flyktingar till Iran.

Sedan maj har sju utvisningar till Iran stoppats. Asylrörelsen kommer fortsätta att protestera tills Ali och Mitrah fått asyl och tills Sverige stoppar utviningen av politiska flyktingar till Iran och andra länder, och återinför rätten till asyl.

Anna Löfgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s