Fars Mahmud utvisades till Syrien trots ny allvarlig hotbild

I förrgår rapporterades (läs: ”Syriska agenter hotade asylaktivister på Arlanda”), om Asylrörelsen i Stockholm som samlats på Arlanda för att stoppa utvisningen av den politiska flyktingen och demokratikämpen Fars Mahmud. Nu har polisen slutligen bekräftat att utvisningen verkställdes.

När det avslöjades att det var personal från den syriska ambassaden som fanns på plats för att stödja utvisningen, var detta ett självklart bevis på hotbilden mot Fars Mahmud och därför krävde vi att utvisningen skulle stoppas. Att Migrationsverket lät polisen genomföra utvisningen ändå – utan att reagera på vad som nyss inträffat – visar på en oerhörd inkompetens och respektlöshet för andras liv.

Gårdagens händelser visar att alla utvisningar till Syrien måste stoppas – precis som beslutats i Norge. Detta kommer inte ske av sig självt; särskilt inte mot bakgrund av den inhumana flyktingpolitik högerregeringen i Sverige står för. Protesterna måste trappas upp och de som idag förargas över utvisningarna måste själva bli aktiva. Kampen fortsätter.

Mattias Bernhardsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s