Ockupera Husby

På torsdag kl 15 denna vecka inleder Nätverket Järvas Framtid en ockupation av en gångbro över genomfartsleden Norgegatan.

”Ockupera Husby” är ett svar på att högeralliansen i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd förra veckan antog ett remissvar som kör över den starka lokala opinionen emot stadshusets förslag om att riva gångbroarna runt Husby C och höja den intensivt trafikerade Norgegatan liksom Trondheimsgatan och Oslogatan med 3,5 meter.

Remissvaret skapade minst sagt upprörda känslor bland de 50-60 husbybor som samlades till stadsdelsnämndens öppna timma.
På det stormöte med 135 deltagare som stadsdelsnämnden veckan innan tvingats gå med på röstade samtliga mot struktur­planens förslag. Denna extremt tydliga opinionsyttring liksom att 500 husbybor skrivit på protestlistor avfärdades av stadsdelsnämndens ordförande Bo Sundin (M) med att det bor 11 000 i Husby enligt devisen den som tiger samtycker – en attityd som bröt skarpt mot ­ytterstadsborgarrådet Joakim Larssons offentliga löfte om att trafiksepareringen blir kvar om husbyborna vill det.

Till saken hör att de rödgröna som tillsammans med RS hade en förkrossande majoritet av stadsdelens väljare i det senaste valet alla motsatte sig att riva upp trafiksepareringen. De närvarande upprördes också av att Folkpartiets representant som hade utslagsrösten sa sig rösta mot sin övertygelse, med argumentet att han måste rösta som han beordrats av de som utsett honom i stadshuset!
Måndag kväll kom svaret från Nätverket Järvas Framtid: En ­ockupation av gångbron över Norgegatan med början torsdag den 10 november kl 15.
Aktionen är en protest mot strukturplanens förslag: ”För ­våra barns, gamlas, funktionshindrades och alla andras skull kräver vi att stadshusets politiker ska respektera husbybornas bestäm­da nej till stadshusbyråkraternas tal om spännande möten mellan gående och biltrafik”.
Arne Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s