Stoppa Nazisterna! Försvara rätten till asyl!

Den 10 december planerar nazistiska grupper att demonstrera i Stockholm. De kommer sprida en rasistisk våldsideologi och marschen föregås av en kampanj med utdelning av rasistisk propaganda på skolor gator och torg.

Extremhögern har alltid försökt få uppmärksamhet i kristider då människor varslas eller när våra ungdomsgårdar läggs ner. Idagens samhälle finns många skäl att vara arg och förbannad, klyftorna i samhället ökar och har aldrig varit så stora som idag. Samtidigt som högern säljer ut våra gemensamma tillgångar, allt från vård och skola till våra arbeten, sänker våra löner och raserar LAS.

Men problemen ligger inte hos våra grannars efternamn eller våra arbetskamraters religion, problemet ligger i att överklassen till varje pris alltid ska tjäna pengar och berika sig på vår bekostnad. Extremhögern agerar som nyttiga idioter åt de etablerade högerpolitikerna, istället för att prata om att ta tillbaka våra samhällsresurser och ta tillbaka våra rättigheter på arbetsmarknaden så pratar de om ”ett enat Sverige”. Som om vi har mer gemensamt med en svensk miljardär än en arbetskamrat från Iran?  Vi i Sverige lever i ett klassamhälle vilket är den största orsaken till de extrema orättvisorna idag, och därför måste vi rasera det.

År 1999 sköts syndikalisten Björn Söderberg till döds av nazister i sitt hem, efter att ha avslöjat en nazist som var på väg att väljas som fackombud på sin arbetsplats. De här ledde också till en större medvetenhet inom facket om nazister och nazistiskt våld. Men det var också en början på en antirasistisk rörelse som genom stora demonstrationer tvingade tillbaka nazisterna. Och en tid då det blev jobbigt att vara nazist, de hängdes ut i kvällstidningarna och i tv.

Mordet på Björn Söderberg visade också att nazisterna inte kan bekämpas av staten för staten styrkor försvarar redan nazisternas demonstrationer. Det som kan trycka tillbaka nazisterna är en gräsrotsrörelse som består av oss som sitter i kassan på Ica eller är arbetslösa p g a den ekonomiska krisen. Vi måste gå tillsammans och kämpa.

Att tvångsutvisningarna av flyktingar ökat med 20 procent i år är ingen slump, i kristider försöker makthavarna spela ut människor mot varandra, från Nicolas Sarkozys rivningar av romska tältläger till Billströms mördarpolitik med utvisningar av politiska flyktingar till Iran Irak och Syrien. Det här gör makthavarna medvetet. De är rädda för att vi ska gå samman och kämpa mot dessa extrema orättvisor, som privatiseringarna och ungdomsarbetslösheten. Vi går inte på högern och extremhögerns retorik, vi vet att de inte är våra grannars fel att jag fått sparken för att företagen skär ner, utan att de är aktieägarnas och direktörernas.  Därför uppmanar vi alla att demonstrera mot utvisningarna och för asylrätten! Gemensam kamp för bostäder, jobb och utbildning åt alla! Vi uppmanar alla att demonstrera den 10 december i Kungsträdgården kl 12:00. Tillsammans är vi starka! Försvara asylrätten! Inga nazister på våra gator!

Rättvisepartiet Socialisterna

En reaktion till “Stoppa Nazisterna! Försvara rätten till asyl!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s