Blixtaktion mot Rosenbad i måndags

Rättvisepartiet Socialisterna organiserade på måndagkvällen en manifestation på Sergels Torg i Stockholm för att protestera mot Reinfeldts klasspolitik och rasism. Demonstranterna tågade sedan vidare till Rosenbad för att lämna över en uppmaning till Fredrik Reinfeldt och resten av högerregeringen att avgå. Detta eftersom de genom statsministerns uttalande angående ”etniska svenskar mitt i livet” avsade sig ansvaret för arbetslösheten för miljoner invånare som råkar ha en annan ålder eller etnicitet än den som föredras av regeringen.

BildRegeringens rasism och klasspolitik är inget nytt. Det är sedan länge känt att Reinfeldts ministrar inte ser något problem i att utvisa flyktingar till tortyr, befästa Saudiarabiens diktatur med moderna vapen, blunda för diskrimineringen på arbetsmarknaden osv.

Samtliga av högerns reformer har lett till ökade orättvisor i samhället. Vårdreformerna har inneburit att vårdcentraler stängs i Husby men öppnar på Östermalm. Apoteken flyttar också till innerstan. Medans hemtjänstgrupper som den i Kista-Rinkeby eller Vällingby plågas av ständigt nya neddragningar, kan vårdbolag som Carema och Capio pumpa tusentals miljoner skattekronor ut ur vården till skatteparadis. De rikaste av de rika får det bättre. Alla andra i samhället: Arbetare, invandrare, småbutiksägare, ungdomar, pensionärer, skolelever och studenter, arbetslösa, sjuka, funktionsnedsatta och förortsbor får det sämre under högerpolitiken och deras ekonomiska system: kapitalismen.

Regeringskansliet på Rosenbad ville inte ta emot uppmaningen till Reinfeldt att avgå. Rättvisepartiet Socialisterna bestämde sig för att återkomma den 30 maj för att sätta mer kraft bakom vårt slagord:

Avgå, Reinfeldt! Istället för att skylla arbetslösheten på invandrare.Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s