Husby strukturpl​an dras tillbaka – en seger för stark lokal opinion

Bild
Arne Johansson, aktiv i Rättvisepartiet Socialisterna och nätverket Järvas Framtid, har bott och kämpat i Husby i 35 år. Arne har genom åren initierat motstånd gång på gång mot borgarnas attacker på husbyborna, t ex kampen mot strukturplanen som pågått i flera år. Tidigare i år stoppades privatiseringen av husbybadet.

Stadsbyggnadskontorets nya förslag att trots förra årets starka protester bryta den populära trafiksepareringen i Husby har dragits tillbaka efter en het diskussion i förra veckan med Nätverket Järvas Framtid, Megafonen, RS, S och andra lokala föreningar. Ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson lovade efter mötet att tala med Stadsbyggnadsnämndens majoritet och berätta om våra invändningar.

– Det finns ingen anledning att göra saker som Husbyborna uppfattar som direkt fel. Om gångbroarna är prio ett, så måste vi försöka hitta en annan lösning, säger han i lokaltidningen Mitt i Kista.

Tidningen citerar även Arne Johansson från Järvas Framtid.

– Det var ett ganska hett möte. Vi i Husby är rörande överens om att vi ej kan godta detta, och att trafiksepareringen måste vara kvar. Behövs en länkgata till (Västra) Kista föreslår vi en bred (gång- och) och upplyst cykelbana. Om de insisterar på en bilväg får de åtminstone sänka ned den (dvs som andra gator i Husby).

Om Joakim Larsson står för sitt uttalande är detta en klar seger för många människors engagemang, som bland annat manifesterats i 1650 namnunderskrifter c:a 20 procent av den vuxna befolkningen, en framgångsrik kamp för förlängd remisstid och dialogmöten, ett stormöte med 130 deltagare som enhälligt uttalade sig för att behålla trafiksepareringen och en ockupation av de hotade gångbroarna.

RS Husby

Tidigare artiklar om strukturprogramet:

https://rssthlm.wordpress.com/2011/10/30/stormote-i-husby-pressade-moderaternas-borgarrad-till-retratt-trafikseparering-ska-vara-kvar/

https://rssthlm.wordpress.com/2011/10/27/reclaima-husbys-miljonprogram/

2 reaktioner till “Husby strukturpl​an dras tillbaka – en seger för stark lokal opinion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s