Laura på CWI skolan

Denna vecka deltar en del partikamrater från Sverige i CWI Summer School i Belgien. Vi fick tack på Laura Rafetseder från CWI i Osterrike. For att checka laget från Ghent. 

Laura Rafetseder
Laura Rafetseder
Laura, 32år,  sitter i sin partiforenings styrelse och detta ar hennes 12:e sommarskola! Så hon ar en riktig veteran. Vi frågar henne om hon kan beratta lite om hennes roll i CWI Osterrike.

Jag jobbar for ett mediaforetag och politiskt så jobbar jag just nu med en politisk kampanj som beror loneforhandlingar. Det finns kollektivavtal i Osterrike som de forsoker gora om till individuella avtal. Det ar en jatteviktig fråga for facket eftersom det ar så som de får igenom krav har. Man har velat plocka bort kollektivavtalet aven for metallarbetarna och journalisterna. Arbetsgivarna vill ocksa dra tillbaka en del framgangar fran forra årets forhandligar. Så det ar det jag jobbar mest med just nu. Genom att ge stod till vara fackliga partikamrater men ocksa genom att argumentera i facket for mer kamp genom bland annat strejker for att få igenom mer agressiva krav.

Lucia Collazos

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s