Pride är här

Prideveckan har börjat. Rättvisepartiet Socialisterna har namnlistor mot utvisningarna av hbt-flyktningar utanför Pride House och Pride Park. Förra året hade vi specifikt listor för att Irina och Karina från Vitryssland skulle få stanna men i år kan de inte delta på Pride. Efter sex avslag lever de gömda.

Arbetet med Asylrörelsen har resulterat i att det i år finns ett AsylForum på Pride ( med möten på Kulturhuset – Pride
House – kl 13:45 onsdag, torsdag och fredag (Studion). Pride-rörelsen skulle behöva vässar till sig och kommer upp på barrikaderna igen. Militären, polisen, högern, Migrationsverket finns bland dem som deltar på Pride vilket är ett hyckleri då samma institutioner sprider fördomar och förtryck.

Samtidigt är Pride intressanta debatter, viktiga forum, härliga fester och ett viktigt synliggörande. Ett tema som debatteras är frågan om surrogatmödraskap – se kommande artikel i Offensiv. Pride-deltagarna behöver också informeras om att rasistnätverket EDL kommer att ha en manifestation parallellt med paraden. Kampen mot homofobi har bara att vinna av att gå samman med kampen mot rasismen. Kl 13:00 på lördag samlar antirasister till en motdemonstration vid Norra Bantorget.

Rättvisepartiet Socialisterna inbjuder till ett öppet möte på torsdagen den 2 augusti under rubriken ”Tillsammans mot homofobi, rasism och högerpolitik! ” Talare är Sanna Tefke – om sina erfarenehter som facklig förtroendevald hbtq-person, Robert Bielecki – om Asylrörelsen, hbt- flyktingars situation och HBT-socialisterna samt Anna Löfgren som rapporterar från ett möte med hbt-socialister från 20 länder. Därefter blir det frågor, diskussion och planering. Hur kan hbt-kampen växa i förorten? Avsaknaden av klassfrågor inom Pride, vad innebär det? Hotet från organiserade rasister under Pride-Paraden på lördag, vad görs?

TORSDAG 2 AUGUSTI

KL 18:30

HUSBY BIBLIOTEK

Varmt välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s