RS överlämnade 18 000 namn till LO med krav på kamp mot vinster i välfärden

Igår lämnade Rättvisepartiet Socialisterna över 18 017 namnunderskrifter till LO. Rubriken på namninsamlingen är ”Nej till vinster i skolan, vården och omsorgen” med krav på att LO tar strid i frågan med massdemonstrationer och protestdagar.

Efter listöverlämningen diskuterade Per Olsson och Elin Gauffin från RS med Kjell Rautio från LO:s välfärdsutrdning kring LO:s roll, Non-profit-policyn och hur striden kan tas framåt. LO:s välfärdsutredare kommer strax överlämna sina förslag till styrgruppen som sedan i december tar beslut.

RS fokus i diskussionen var att Non-profit-linjen måste vara slutsatsen; Att även om LO lägger ett urvattnat förslag så kommer Svenskt Näringsliv och Vårdföretagarna att rasa; Och vad gör LO då? RS anser att det måste till massmobiliseringar som i resten av Europa och kritiserade att LO inte samlar till demonstrationer den 14 november som blir en all-europeisk protestdag med även generalstrejker.

Listöverlämningen är ett steg i den fortsatta kampen för att stoppa vinstuttagen i välfärden. RS kampanj och arbete med andra inom ‘Välfärd utan vinst’ fortsätter med fler höjdpunkter framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s