Stoppa nazisterna den 14 september!

Nazisterna i Svenskarnas parti kommer den 14 september att marschera genom centrala Stockholm under parollen ”1000 år av Svenskhet”.

Nazisterna i Svenskarnas parti hette fram till år 2009 Nationalsocialistisk front (NSF), hyllade Hitler och var med i de nazistiska marscherna i Salem. Efter att partiet bytt namn har de värvat flera kommunpolitiker från Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna. Svenskarnas parti attackerar massmedia och finanseliten för att driva ett mångkulturellt krig mot den ”svenska kulturen”. Men själva misshandlade de 15-åringar med glasflaskor vid en ungdomsgård i ­Botkyrka, i ett desperat försök att verka stå för ordning i samband med kravallerna i Stockholm i maj.

RS har stoppat nazisternas torgmöten och demonstrationer många gånger förr. I Kortedala, Göteborg 2012 samlades uppemot 2000 människor för att stoppa nazisterna.
RS har stoppat nazisternas torgmöten och demonstrationer många gånger förr. I Kortedala, Göteborg 2012 samlades uppemot 2000 människor för att stoppa nazisterna.

Partiet står för ett ”rasrent” Sverige och försöker imitera Gyllene Gryning, ett nazistiskt parti i Grekland. Fackliga demonstrationer attackeras av Gyllene Gryning i Grekland. Vänsteraktivister och hbtq-personer misshandlas. Flyktingförläggningar slås sönder och områden med flyktingar rensas av Gyllene Grynings fascistiska gäng. De ger filtar åt grekiska uteliggare och säger sig stå för grekiska arbetares rättigheter samtidigt som de försämrar för alla.

StMR
Tryck tillbaka rasism och nazism överallt den dyker upp!

I Sverige visar Expos mätningar att Svenskarnas parti är den grupp som vuxit mest i naziströrelsen det ­senaste året, vilket är en varning. Faktum är att om du är född i ett annat land, halveras chanserna att du får ett jobb eller en bostad på grund av ditt namn. Att kämpa mot rasismen är att kämpa för jobb och kollektivavtal för alla.

Nazisterna försöker använda det missnöje som finns i samhället för att skylla det på invandrare och flyktingar. Men när den svenska staten idag satsar miljonbelopp på massutvisningar av flyktingar samtidigt som de stjäl våra pengar genom att låta företag som John Bauer driva skolor och ta ut miljardvinster visar det att det är högerpolitiken vi måste bekämpa, samtidigt som vi måste bekämpa rasismen och nazismen. Rasister och nazister försöker plocka billiga poäng på den frustration som många unga idag känner. Men vi har ingen ”svenskhet” att hylla och vi känner ingen samhörighet med en svensk vd i Danderyd.

I Sverige lever vi i ett alltmer ojämlikt och rasistiskt samhälle, vilket är den största orsak­en till de extrema orättvisorna idag. Därför tänker vi bua ut och störa Svenskarnas partis demonstration lördagen den 14 september kl 12:00 på Hötorget. Inte en gata eller ett torg åt nazisterna!

Antirasist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s