Nazister kördes bort av massiv antinazistisk demonstration

800 samlades mot nazistvåldet i Kärrtorp

Bild

Foto: Natalia Medina. Hundratals driver bort nazisterna

Nätverket Linje 17 mot rasism samlade idag ca 800 boende, unga som äldre och familjer med barnvagnar i en imponerande antinazistisk demonstration i Kärrtorp. Det var ett resolut svar på den senaste tidens nazistiska aktivitet längs tunnelbanelinje 17 med våldsattacker mot boende och vandalisering av t ex Kärrtorps gymnasium, ett flyktingboende i Björkhagen och muslimska förskolan i Bagarmossen.

Tal av Bagarmossen Kärrtorp BK, Studenter mot rasism, Turteatern och andra manade till att vi tillsammans kan ta tillbaka våra bostadsområden och stå enade.

Bild

Foto: Natalia Medina. Stor uppslutning mot nazismen i Kärrtorp

Polisen, som skulle skydda den tillståndangivna manifestationen, lät ett 30-tal nazister från den våldsamma gruppen ‘Svenska motståndsrörelsen’, SMR, komma ända fram till demonstrationen och attackera ursinninglöst.
– Jag höll tal när nazisterna kom och de började kasta flaskor och smällare på barnfamiljer. Det var helt tokigt, flera blödde, säger Enzo Nahuel från Studenter mot rasism till TT.

Efter en minuts kaos och panik bildade demonstranter och demonstrationsvakter mänskliga kedjor för att försvara demonstrationen. Efter ytterligare en minut började demonstranterna tillsammans gå mot nazisterna som fick backa. Polisen lät bli att gripa nazisterna utan var istället flera gånger med dragna batonger vända mot antinazisterna – som polisen enligt tillståndet skulle skydda.

”Grip nazisterna, annars gör vi det åt er” och ”Inga nazister på våra gator” skanderades när nazisterna drevs bort. Nazisterna fortsatte kasta stenar, flaskor och kraftiga smällare under sin fortsatta flykt. Nazisterna jagades flera kvarter och slutligen ända in i Nackareservatet, in i skogen bakom Kärrtorps IP.

–Det var för lite poliser där. De kunde inte göra någonting, de verkade inte ha någon beredskap. De försökte inte gripa någon. Vi hade ändå fått höra från polisen att det skulle kunna vara så att nazister planerade något, så vi hade ordnat med demonstrationsvakter som ställde sig längst fram, säger Petri Myllykoski, från nätverket Linje 17 mot rasism till ABC-nytt.

Bild

Foto: Natalia Medina. Många barnfamiljer deltog i dagens manifestation

– Det kändes väldigt bra. Det känns fantastiskt att så många vågar stå upp, berättar Jenny, en av de många antinazisterna till Aftonbladet.

Att nazisterna kördes bort idag är en viktig seger för kampen mot nazismen. Vad som behövs är fortsatta mobiliseringar; Linje 17 ska var en nazistfri zon, hela Stockholm ska var en nazistfri zon. När många går ihop kan vi göra det omöjligt för nazisterna att sprida skräck i bostadsområden, på torg och på skolor.

RS Stockholm

Mer media: Expressen SvD SR

Bild

Foto: Natalia Medina. Nazister från SMR medan de kördes bort. Efter att nazisterna kastat flaskor mot barnvagnar och attackerat demonstranter fick de fly och flera av dem skadades också då demonstranterna försvarade sig.

Bild

Foto: Natalia Medina. Nazister från SMR på flykt.

3 reaktioner till “Nazister kördes bort av massiv antinazistisk demonstration

 1. Det är nog dags för Polisledningen att granska brunfärgningen i kåren och göra något åt den på annat sätt kan inte deras märkliga agerande tolkas. Finns all anledning att lämna in anmälan mot deras agerande.

 2. Hej! Svårt att se att näsblodet på den stora nazzen på bilden har orsakats av en liten lattepappa. Nog är det väl så att det fanns en hel del ”professionella” vänstermänniskor där som tog fighten med nazzarna?
  Hur som helst, att gå in och kasta smällare och kasta flaskor bland barn. Ord finns inte att beskriva hur fel det är. Hur är man funtad när man gör på det sättet och dessutom står i en laglig demonstration. Avskum.

 3. Eller laglig, vad vet jag. Ändrar ju inte faktumet att de väljer att göra så bland vanliga människor.
  I min bok är ju ni lite samma skrot och korn med tanke på att ni har massmördaren och galningen Leo Trotskji som förebild.

  Tar man ut barnfamiljerna ur ekvationen så ser jag det som två grupper som tävlar om makt och samma sorts anhängare som drabbar samman.

  Tror att det finns en hel del rasister bland poliser men det handlar ju om att separera två grupper och att då hålla en lucka mellan en avancerande grupp och en retirerande så är det klart enkel taktik det polisen gjorde. Kan inte tro att det har med någon pro nazi anda bland polisen faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s