Seger i Husby: Fryshuset öppnar i nedlagda Dalhagsskolan

Bild

Nu är det officiellt att den tomma Dalhagsskolan i Husby öppnas för en filial av Fryshuset. En av de drivande i kampen för detta, Arne Johannsson från Rättvisepartiet Socialisterna kommenterar beslutet:

– Det här är en av de största segrarna hittills. Ett starkt lokalt engagemang möjligjorde detta. Nätverket Järvas Framtid och arbetsgruppen för ett stadsdelsråd har ända sedan förra vårens kravaller bedrivit ett intensivt och uthålligt kampanj- och lobbyarbete just för detta förslag, med namninsamling, torgmöten och täta uppvaktningar av stadsdelsnämnden. Vi såg detta som den mest framkomliga snabba lösningen för stöd till kompletterande utbildningar, nya ingångar till arbetsmarknaden och meningsfull framtid för de många unga som ofta saknar både gymnasiekompetens, jobb, bostad och ens en minimal inkomst – liksom för lokaler för läxhjälp, kultur- och mötesplatser för alla hemlösa föreningar.

– Vi kunde också snabbt registrera ett positivt intresse, först från Fryshuset och sedan faktiskt från alla partier i stadsdelsnämnden, som insåg att något måste göras. Att det alls blivit möjligt beror också på att vi tidigare lyckades stoppa den strukturplan för Husby som skulle ha inneburit en rivning av skolan. Vi välkomnar också att Fryshusets vd Johan Oljeqvist i DN säger att de som ska arbeta för Fryshuset i Husby också ska komma härifrån, och att lokalerna också ska vara öppna för de många föreningar i Husby som saknar lokaler.

bild arne

Arne Johansson

– Nu ser vi fram emot konstruktiva överläggningar. Inom kort hålls även ett konstituerande möte för ett lokalt stadsdelsråd öppet för alla lokala föreningar och enskilda eldsjälar som vill kämpa gemensamt för en bättre framtid, säger Arne Johansson.

RS Stockholm

Läs mer:

Läs mer i DN 17/1: Tom skola blir Fryshusets filial i Husby

Läs mer i lokaltidningen Norra Sidan: Dalhagsskolan blir allaktivitetshus

> Husby demonstrerade mot polisvåld och vandalisering

> Seger i kampen för Husbys gångbroar

> Seger: Husby strukturplan dras tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s