Stora brister inom BUP Stockholm

Psykiatri DN har under en tid granskat Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i Stockholm och avslöjat en rad brister. Bland annat har barn så unga som 12 år vårdats på fel grunder, bältats och tvångsinjicerats. Men trots att ett kristeam och en ny ledning  tillsattes kvarstår problemen. Vid minst tre tillfällen har barn inlagda på Bup varit nära att dö, och personalen har i år anmält över 150 vårdavvikelser  i sitt interna system. Det avslöjar DN den 1 oktober.
I interna dokument från en arbetsplatsträff beskrivs att ”sommaren varit hemsk på avdelningarna, man har inte fått ut raster, varit extra mycket vak och för lite personal”, vilket resulterade i att man ”inte kunde ge någon bra vård, utan att det var mer en förvaring”.
– Många av oss kände stort förtroende för den nya ledningen under våren, dessvärre har flera händelser under sommarmånaderna gjort att vi börjat tvivla rejält på att det blir så mycket bättre vård på kliniken. Arbetsbelastningen och ångestnivån på avdelningarna är enormt hög, vilket gör att det begås misstag. Det har inträffat flera otäcka patienthändelser, säger en källa inom Bup till DN.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s