Skandaldom mot Dror Feiler – 10 900 kr i böter för antirasism

Dror Feiler döms till böter på grund av sin antirasism – en skandaldom. Foto: Natalia Medina.
Dror Feiler döms till böter på grund av sin antirasism – en skandaldom. Foto: Natalia Medina.

Tusentals demonstrerade mot Sverigedemokraternas torgmöten under fjolårets valrörelser. Nu har Södertörns tingsrätt i en skandaldom dömt Dror Feiler att böta 10 900 kronor – för att ha varit en av demonstranterna!

Domen gör klart att åtalet handlar om att Dror Feiler vid tre tillfällen ”deltagit i en folksamling” som protesterat mot SD:s valmöten.
Domen gäller ”ohörsamhet mot ordningsmakten”, alltså att polisen uppmanat Dror Feiler att vara tyst så att Sverigedemokraternas tal skulle höras. Det polisen kallar ”oljud” var i själva verkat att Dror Feiler spelade ”Här kommer Pippi Långstrump” på saxofon och deltog i talkörer.
Övriga tusentals demonstranter lämnas åt sidan. Det är uppenbart att varken polis eller tingsrätt förstår att ilskan mot SD inte är ett resultat av en persons agitation. Det är partiets rasism som engagerat så många att agera mot partiet.
Polis och tingsrätt fokuserar helt på Dror Feiler. I domen refereras poliser som uppgett att ”kanske 30-40 stycken” vid protesten i Farsta var ”anhängare” till honom. Vid Norrmalmstorg hade polisen ”extra koll” på honom och uppger att han ”vid i vart fall ett tillfälle ’leder’ talkören”.

I den tredje händelsen, på Nytorget, sägs ”någon form av aktivitet i form av tal pågått på scenen” när polisen gick fram för att tysta och gripa Dror Feiler. Han döms också för ”våldsamt motstånd” när han inte underlättat för poliserna att föra bort honom.
Dror Feiler kommer att överklaga domen. I detta representerar han alla vi antirasister som demonstrerar och ropar talkörer för att stoppa SD.

Per-Åke Westerlund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s