200 slöt upp för att rädda fotbollsplanen

1156 s03 IMG_4659

Den 11 juni deltog uppemot 200 personer i manifestationen för att rädda fotbollsplanen i Dalen. Kravet var – bygg gärna nya lägenheter men inte just här då fotbollsplanen är 1 av 2 planer  i Dalen – ett av Stockholms barntätaste områden. Elin Gauffin från Lokala Hyresgästföreningen redogjorde för alla argument som de skickar in till stadsbyggnadskontoret, vilket 160 barn och vuxna på plats skrev under på. Annelie Robertsson Sahlin som bott i Dalen sedan det byggdes och hela tiden jobbat i förskolan berättade om hur viktig fotbollsplanen varit för barn och unga genom åren. Malcom Semakula från Ung Motiverad Ambitiös gav sitt stöd och berättade om ungdomsföreningens sommarplaner på att nattvandra. Många barn talade, sjöng, spelade fotboll och målade plakat. Börje Permats från Hyresgästföreningen Sydost uppmuntrade kampen och sa att det här var en av de galnaste byggplaster han sett. Två parkingenjörer från stadsdelsförvaltningen noterade allt som sades och meddelade att fotbollsplanen kommer att rustas upp redan innan sommaren, vilket är en delseger.

Här är fler röster från demonstrationen:

Natasha, Elashwa, Adan:
–Det här förslaget är dumt, vi behöver få ta plats. Vi spelar fotboll här på sommaren och det är långt till den andra fotbollsplanen. De borde bygga en till fotbollsplan istället.
Rose-Marie Lindahl:
– Det här är viktigt. På den andra planen i Dalenparken spelar äldre barn/ungdomar. Det måste finnas något för de yngre också.
Khadija Lfakir:
– Ingen ska komma här och bygga. Vi behöver D-vitamin här i Sverige men det får vi inte om våra lägenheter förläggs i total skugga. Det finns andra platser, vi behöver den här. Vi blir berörda av naturen, annars går man bara hemma och skriker. Byggs det så här tätt med så stor insyn måste en dessutom ha sjal på sig inomhus.
Ahmed och Dalestan Amin:
– Vi bor på hörnet, närmast bygget. Är det verkligen så att det bara är här, 6,5 meter ifrån vår lågenhet, det finns yta i hela Sverige? Vad har barn för rättigheter? De måste också kunna få trivas och ha riktiga liv.
Virpi Palmunen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s