D.Carnegie & Co:s plumpa attack på Rättvisepartiet Socialisterna

imagescms-image-000004839
Stormöte för bostadskampanjen samlar en stor bredd av hyresgäster av olika bakgrund som tar gemensam kamp mot chockhyreshöjningar. Det retar tydligen kapitalisterna.

När Rättvisepartiet Socialisterna, Norra Järva stadsdelsråd och hundratals husbybor tar strid mot fuskrenoveringar och chockhyreshöjningar svarar fastighetskapitalisterna D. Carnegie & Co med desperat smutskastning – kommunikationschefen liknar Rättvisepartiet Socialisterna med Islamiska staten i en artikel i Stockholms Fria [!]:

– Det är inte ett ärligt uppsåt bakom, man kan inte ha en dialog med dem. Jag ser vad de försöker göra, de vill skapa ett revolutionärt tänkande bland folk i förorten, programmera människor till ett visst agerande, ungefär som IS.

Det är uppenbart att D. Carnegie & Co är rädda för att folk organiserar sig och tar kamp. Att de liknar oss med högerextremistiska mördare som IS, bottnar snarare i fastighetskapitalisternas egen rasism och fördomar mot muslimer, då vår bostadskamp visat sig samla en otrolig bredd av människor, som oavsett bakgrund gemensamt nu tar strid för en grundläggande rättighet. Bostadskampen är lika mycket en antirasistisk kamp – kampen för alla människors lika värde och rätt!

Läs mer om bostadskampen i Husby:

>Från stormötet i Husby

Läs mer om tidigare strider i Husby som visar att kamp lönar sig:

> Seger: Fryshuset öppnar i nedlagda Dalhagsskolan

Seger i kampen för Husbys gångbroar

> Seger: Husby strukturplan dras tillbaka

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s