Husby reser sig mot D.Carnegie

105_0449.JPG

Torsdag 10 november hölls en demonstration i Husby med krav på att den privata fastighetsvärden D.Carnegie ska sköta underhåll samt sluta med sina skamliga hyreshöjningar på 54 procent efter fuskrenoveringar. Ungefär hundra personer närvarade och kampandan var i topp.

De första talarna på demonstrationen var samtliga boende i D.Carnegies bestånd, och lyfte problem med kyla, skadedjur och slarvigt utförda renoveringar. Sedan talade  Hyresgästföreningen, Vänsterpartiet, Unga Byggare, Rättvisepartiet Socialisterna och även lokala socialdemokrater.

”Vi kommer inte låta oss skrämmas av D.Carnegies försök att svartmåla vårt parti eller kampanjen, och jag tvivlar på att någon annan här kommer göra det heller. Kampen fortsätter till vi vinner!” sa Leo Nobel från Rättvisepartiet Socialisterna, som även framförde en protestsång.

15032048_10209724787889126_1171420154266080514_n

Nooshi Dadgostar talade för Vänsterpartiet.

Planen var att först ha ett torgmöte och sedan lämna över protestlistor till företaget vid deras lokala kontor, men dessvärre var kontoret obemannat med hänvisning till ”personalens säkerhet” (ett fegt försök att utmåla kampanjen som extremistisk) så den planerade överlämningen av över 500 namnunderskrifter fick vänta till ett annat tillfälle.

Journalister från SVT samt lokaltidningarna närvarade, så även om företagets representanter inte gjorde det kommer detta få spridning och sätta press på D.Carnegie inför förhandlingarna som de kommer ha med Hyresgästföreningen lördag 12 november. Vi vet ännu inte vad utgången av de samtalen kommer bli, men ett som är säkert är att kampen fortsätter tills att företaget gått med på de boendes krav!

Läs också

Stormöte tog sats inför demonstration mot chockhyreshöjningar

D.Carnegie & Co:s plumpa attack på Rättvisepartiet Socialisterna

Seger: Fryshuset öppnar i nedlagda Dalhagsskolan

Seger i kampen för Husbys gångbroar

Seger: Husby strukturplan dras tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s