Demonstrera mot Trump 21 januari

anti-trump-day

Den 21 januari kommer manifestationen Anti-Trump Day att äga rum i Stockholm. Arrangör är Rött Forum, ett nätverk av olika vänstergrupper och fackliga som Rättvisepartiet Socialisterna medverkar i. 

Vi demonstrerar i solidaritet med de arbetare och ungdomar som kämpar mot den nya presidenten i USA. Den regering som Trump håller på att sätta ihop består av ultrakonservativa, miljardärer, militärtoppar och klimatförnekare. Den mest skrämmande figuren kan vara Trumps val till chefsstrateg, Steve Bannon, som fram tills nyligen varit chef för den högerextrema sidan Breitbart News. Dessa har vid upprepade tillfället spridit rasism och antisemitism och de har starka kopplingar till vit makt-rörelsen i USA.

Ett annan namn som är skrämmande är Rex Tillerson, Trumps tilltänkta utrikesminister. Tillerson är VD för oljejätten ExxonMobil som har drivit massiva kampanjer emot klimatforskning. Utöver det har en friskoleförespråkare nominerats till utbildningsminister, en antifacklig snabbmatskedjechef till arbetsmarknadsminister, en Wall Street-topp till finansminister och sådär fortsätter det.

Men vi demonstrerar även mot de högerpopulistiska och högerextrema krafter som får luft under vingarna i och med Trumps valseger. Rasister och nazister i Sverige får ett ökat självförtroende i och med Trumps valseger. Detta måste bemötas med kamp underifrån mot rasism, sexism och högerpolitik. Slut upp kl 13 på Sergels Torg den 21 januari!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s