Stoppa utvisningarna till krig och förföljelse

img_9328

Rättvisepartiet Socialisterna deltog idag på Riksförbundet Shahmama och Salsals demonstration mot Sveriges massutvisningar.

fullsizerender-2
Nasiba Daytabar

– Vi demonstrerar mot massutvisningarna av flyktingar till krig och förtryck. Främst vill vi rikta uppmärksamhet till de ensamkommande, som flytt från Afghanistan, Syrien, Irak med flera länder, säger Nasiba Daytabar från Riksförbundet Shahmama och Salsal och fortsätter:

– Vi vill bland annat att ensamkommande som väntat i ett år eller mer ska få uppehållstillstånd, att barnkonventionen ska bli svensk lag och att de ovetenskapliga åldersbedömningarna omprövas.

IMG_9318-2.JPG
Iqbal Mohammadi

En av talarna hade flytt Afghanistan men fått avslag på sin asylansökan:

– Jag har inga föräldrar kvar, ingen bror, ingen syster, ingen farbror. Vad ska jag tillbaka till? Jag vill lära mig svenska, skaffa jobb och skapa mig en framtid här. Nu har jag fått avslag. Vad ska jag göra nu, frågade Iqbal Mohammadi.

Nu när regeringen trappar upp utvisningstempot och därigenom hänsynslöst skickar människor till krig och förföljelse är det viktigare än någonsin att visa sin solidaritet med flyktingar.

Rättvisepartiet Socialisterna kämpar tillsammans med Riksförbundet Shahmama och Salsal samt andra i Asylrörelsen. Vi uppmanar alla att stödja flyktingarnas kamp för rätten till asyl.

IMG_9320.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s