Sittstrejken slut – kampen fortsätter

1271 s07 IMG_8159

”Vi har gjort mer än vad någon trodde var möjligt.” Med de orden avslutas Ung i Sveriges film som de gjort efter 58 dagars sittstrejk utomhus.
– Jag har aldrig sagt att vi slutar ikväll. Sittstrejken slutar, men strejker och vår kamp fortsätter, förklarade Fatemeh i en avslutningsceremoni med över 100 deltagare.
På grund av slagregn hölls mötet i ABF-huset.

– Ingen ska skickas till döden. Därför har vi orkat. Kampen fortsätter därför att det finns ett hopp om oss, sa Fatemeh, som också sa att hon var ledsen denna kväll.
– Flera som sitter är hemlösa. Men vi är inte ensamma, vi är tusentals runt om i landet.

Mahmood betonade också att Ung i Sverige aldrig ger upp.
– Jag är glad över vad vi har gjort. Vi fyllde riksdagens läktare och de talade om oss. Hoppas också att de gör något, inte bara pratar.
De båda tackade alla som har gett stöd och betonade att samarbete med andra fortsätter. Fatemeh sa att de har sagt nej till ett förslag om en hungerstrejk. Planen nu är en ny aktion varje vecka.

Elias Vasquez har varit med i sittstrejken sedan dag två.
– En kompis som är afghansk flykting var med, så jag gick dit. Det bästa är vänskapen, att alla hjälper varandra. Jag har 300 nya vänner på Facebook.
– Även på slutet, när vädret blev sämre, var vi minst 50 på dagarna och 30 på nätterna.
– Jättemånga har inte fått något beslut från Migrationsverket. Några har fått ett första avslag och en del även avslag nummer tre. Många av de som har organiserat sittstrejken har redan uppehållstillstånd och kämpar för alla andra.
– Jag tycker att många som gick förbi inte brydde sig. Ingen från LO kom ut när vi var på Norra Bantorget. Jag tycker inte om att sittstrejken är slut. Vi måste fortsätta och hålla ihop. ■

Ung i Sveriges sittstrejk

har pågått sedan den 4 augusti i kamp mot den svenska regeringens inhumana flyktingpolitik, med krav på uppehållstillstånd åt de flyktingar som tvingats fly från krig, förtryck och terror.
Flera demonstrationer har ägt rum i såväl Stockholm som resten av landet i solidaritet med flyktingungdomarnas kamp. Den 12 september genomfördes manifestationer på 20 orter.
De senaste veckorna har flera sittstrejker för asylrätten genomförts på skolor landet runt. ■

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s