Vi mobiliserar för att stoppa tvångsutvisningen till Afghanistan

Rättvisepartiet Socialisterna mobiliserar och deltar i Ung i Sveriges blockad och protest vid Migrationsverket på måndag

Just nu är den blodigaste tiden på flera år i Afghanistan och otaliga afghanska flyktingar i Sverige gråter över familjemedlemmar och landsmän som just nu blir mördade och driven på flykt av talibaner.

Kom och hjälp oss försöka stoppa tvångutvisningen:

– Måndag 19/11

– Vi samlas kl 10.00, och vet inte hur länge vi behöver vara där men planerar för hela dagen

– Platsen är Märsta utanför flyktingförvaret, Maskingatan 4

Vem kommer?

Många organisationer mobiliserar för protesten och ett brett närverk i civilsamhället av lärare, frivilliga familjehem och skolungdomar kommer delta. Alla är välkomna och alla behövs.

Vad kan du göra?

– Närvara

– Sprida

– skriva uttalanden

– Sända live

– kontakta politiker

– kontakta media

– köra människor mellan märsta station och förvaret

– komma med te eller fika

– ställa upp som funktionär på plats

– ordna en stöd-demonstration på din ort

Uttalande från Ung i Sverige

TALIBANERNA TAR ÖVER – SVERIGE TVÅNGSUTVISAR

Måndag den 19/11 planerar svenska myndigheter att tvångsutvisa ett 48-tal människor (10 av dem kommer från Ghazni) till Afghanistan mitt under brinnande krig.

Migrationsverket sköter inte sitt uppdrag och deras vårdslöshet kostar människor livet.

– Migrationsverket räknar “dödsoffer” i samma ansikten som vi räknar tårar från mördade familjemedlemmar. Hur många av våra landsmän tycker Migrationsverket ska bli martyrer innan vi får skydd ifrån det krig vi flytt ifrån i hela våra liv?

Säger Fatemeh Khavari, talesperson för Ung i Sverige.

Talibanerna har sen den 6 november gått fram i en blodig offensiv mot Hazara-dominerade områden och regeringen ser handfallna på, de kan inte upprätthålla säkerheten för civilbefolkningen. Mohammad Mohaqiq, andre vice president i Afghanistan, säger till media i veckan att talibanerna är utrustade med tunga vapen vid slaget om Malistan och Jaghori i Ghazniprovinsen och bedriver nu avancerade krigföring i sina attacker mot totalt 13 provinser i landet. Dessa områden har tidigare räknats som ”säkra” av migrationsverket.

Det sker en medveten attack mot folkgruppen Hazarer som i generationer drivits på flykt och systematiskt diskriminerats i Afghanistan. De förföljs på grund av religion och etnicitet och det bör ligga till grund för skydd i Sverige, men det tar inte migratiosnverket hänsyn till i sina rättsosäkra bedömningar.

Vi har sen över ett år tillbaka rapporterat om kriget i Afghanistan och pressat svenska myndigheter på att erkänna afghanska flyktingars rätt tills skydd; detta nu är det blodigaste som skett under den tiden.

Över 3000 familjer är nu på flykt i Afghanistan. Landet förväntas få fler dödade i krig detta år än Syrien. Och i skenet av denna enorma tragedi har våra myndigheter beställt tvångsutvisning av våra vänner och medmänniskor rakt in i kriget. Dessa sitter förkrossade och inlåsta i flyktingförvaret i Märsta.

Vi lämnar ingen ensam och kommer därför samlas utanför förvaret i Märsta på måndag och bjuder in alla som vill ha en framtid i ett humant samhälle att stå med oss, axel mot axel.

Mån 19/11

Från kl 10.00 hela dagen

Märsta, maskingatan 4

Våldet i Afghanistan dabbar alla, det är ett land utan skydd och säkerhet. Erkänn Hazarers asylskäl undan förföljelse, erkänn kriget i Afghanistan som drabbar alla – stoppa utvisningarna till Afghanistan!

#stopdeportations #Nyttsäkerhetslägenu #rivavtalet

Kontakt media:

0705698676

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s