Stoppa högerpolitiken – försvara välfärd, arbetsrätt och hyresrätter

1340 s04 8emarsaffischjuliaseward.png

Av Natalia Medina

I Sverige har Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet bildat regering på en kompromisslös nyliberal politik. I 73-punkter går de till attack mot arbetarklassen. Det så kallade Januariavtalet, är ett historiskt svek och ett frontalangrepp som kommer att slå hårt mot kvinnor. Skattelättnader och subventioner till de som redan har och nedskärningar och ökade kostnader för oss andra, samtidigt som inkomstklyftorna i modern tid aldrig varit så stora som idag.
Den svenska ekonomin går på högvarv och vi blir belönade med höjda hyror, privatiserings hets, en vård i kris, höjd pensionsålder och sönderslagna fackliga rättigheter.

Rättvisepartiet Socialisterna är i Stockholm med i 8:e mars-kommittén tillsammans med Ung Vänster, Kvinnoförbundet Sara, Syndikalistiska Ungdomsförbundet, Revolutionär Kommunistisk Ungdom, Revolution, Varken Hora eller Kuvad, Kurdiska Kvinnorådet Amara, Kommunistiska Partiet, Socialistiska Feminister och Allt åt Alla. Mitt i de kalla högervindarna som försöker vända oss mot varandra manar vi till gemensam kamp. Kamp mot högerpolitiken till försvar av välfärd, arbetsrätt och hyresrätt.
Vi hämtar inspiration och ger stöd till de som redan visar vägen framåt, BB-ockupanterna på Sollefteå Sjukhus, Äldrevårdsupproret i Luleå, Klimatstrejkande ungdomar i Fridaysforfuture, Hamnarbetarna, Hyreskämparna.

Vi stöttar alla de kvinnor som världen över går ut i strejk på 8:e mars. De som kämpar mot de sexisstiska, homofoba och transfoba högerdespoterna Bolsanaro, Trump, Macri och alla deras gelikar.
Under parollen Slå tillbaka mot kvinnohatet – socialistisk kamp mot patriarkatet samlas vi i Humlegården 18.00 i Stockholm för att gå gemensamt till Sergels torg. ■

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s