Alla till Humlegården 8 mars!

Den internationella kvinnodagen 8 mars blir samlingen för den våg av feministiska rörelser som sveper över världen. Ifjol demonstrerades det i 170 länder medan #Metoo fortfarande växte. Argentina och Spanien stannades av kvinnostrejker. Senare vann Irlands kvinnor en historisk seger för aborträtten medan Norge tvingades ut i massprotester mot försöken att inskränka abort­rätten.

Arbetarna på Google och McDonalds har strejkat mot sexuella trakasserier. Detta år startade med en tre miljoner lång kedja av kvinnor i Indien för fri rörlighet följt av världshistoriens största strejk.

Sveriges nya regering är historiskt nyliberal med ett program för välfärdsslakt, utförsäljningar och utslagning. De som har ska få mer och de som inte har ska bestraffas. Försämrad arbetsrätt, sänkta skatter för de superrika, rutavdraget tredubblas (pigor för välmående), höjda hyror och fritt fram för vinster i välfärden. Chocklagen mot flyktingar förlängs och jobb för nyanlända görs osäkrare. Politiken göder klassklyftor, hedersförtryck, rasism och sexism. Pensionsåldern höjs – ett hårt slag mot lågavlönade arbetarkvinnor.

8 mars är bara början – vi stödjer kampen! Hamnarbetarnas strejk, gula västarna, BB-ockupationen, husockupationer som den i Högdalen, Äldrevårdsupproret, internationell solidaritet med kvinnor som kämpar i Iran, Kurdistan, Tunisien o s v och inte minst elevernas globala klimatstrejker.

Vi har fått nog av högerpolitiken! Kapitalismen ska inte bara skakas – den måste raseras. Bara ett samhälle utan klasser, rasism och könsmaktsordning kan ge en framtid för alla. Samling Humlegården 18.00, gemensamt demonstrationståg till Sergels torg.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s