Rör inte vår allmännytta

Foto: Natalia Medina

Ombildningsmotståndet i Stockholms förorter har växlat upp ännu mer sedan de tre allmännyttiga bostadsbolagen nu har skickat ut sina så kallade erbjudanden till ombildning till 12 000 hyresgäster. I Bagarmossen tillverkas balkongbanderoller för hyresrätt som såldes på megaloppisen i helgen. På Hökarängens Dag såldes bland annat bullar mot ombildning.

Den lokala organiseringen i varje kvarter har tagit fart i alla områden. I Grimsta ordnades ett första möte för Kvicksilvret där en bostadsrättsförening redan har börjat samla in intresseanmälningar. Men nej-sidan har redan 20 motintresseanmälningar och planerar för ett större möte den 19 juni. I Rinkeby samlade den lokala hyresgästföreningen till möte med 50 deltagare mot ombildning. Ett kvarter i Husby är ute till försäljning, men motståndet är redan på plats.

I nästan alla stadsdelar besöktes de lokala stadsdelsnämndsmötena, som i Farsta (Hökarängen). Hökis mot ombildning pressade politikerna rejält som försökte undfly med att de ändå bara kommer att sälja till marknadspriser, fast de inte kan svara på vad detta är och på vilket sätt det blir bättre. ■

OFFE-0516-A-016-B.png

OFFE-0516-A-016-A.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s