Swedbanks huvudkontor stängdes ned av protester

”Sluta skövla Amazonas!”

Uppdatering: Swedbanks huvudentré blockerades framgångsrikt ända fram tills stängningen.

Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg stängdes ned idag i protest mot deras skitiga investeringar. Unga Socialister och Rättvisepartiet Socialisterna blockerade huvudentrén och höll en livlig demonstration mot Swedbanks deltagande i skövlingen av Amazonas.

Lee Lundgren brandtalar:

 

Swedbank investerar hela två miljarder kronor i det amerikanska riskkapitalbolaget Blackstone som är en av de största aktörerna bakom skövlingen av Amazonas.

Bolsonaros regering har gett bolagen Hidrovias do Brasil och Patria Investimentos – som båda ägs av Blackstone – en nyckelroll i att slutföra privatiseringen, asfalteringen och utvecklingen av det gigantiska motorvägsprojektet B.R.-163 som går rakt in i Amazonas regnskog med hundratals mil.

Att svenska spar- och pensionspengar används för att skövla och bränna en av världens viktigaste platser för den biologiska artrikedomen, bidra till att fördriva och mörda ursprungsfolken som lever där och kraftigt accelerara den globala klimatkrisen borde vara totalt oacceptabelt.

Swedbank måste göra rätt gentemot både ursprungsfolken, sina egna sparare såväl som kommande generationer på denna planet – avinvestera från Blackstone nu!

> Läs mer om Blackstones agerande i Amazonas här

> Läs också: Kamp lönar sig – viktig seger mot exploateringsplanerna på Järvafältet

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s