Tältaktion för bostad: ”Var ska vi bo?”

Av Cesar Andersen Lindholm

Inte nog med att Unga Socialister har varit aktiva i kampanjen Nej till marknadshyra sedan start och kommer att ha ett ungdomsinriktat torgmöte på protestdagen den 18 april – vi kommer dessutom att uppmärksamma frågan med en tältaktion.

Onsdag den 14 april kommer så många tält som möjligt att stå på Medborgarplatsen. Aktionen är coronasäker: max åtta deltagare där alla ombeds ha munskydd. Under aktionen kommer vi ha banderollmålning med temat ”Nej till marknadshyra”, inför protestdagen samma söndag.

Att just ungdomar organiserar sig i bostadsfrågor är av högsta vikt, då bostadspolitiken spelar en väldigt stor roll för vår framtid.

– Unga är idag oroliga över om de kommer kunna flytta hemifrån. I ett system med långa kötider, korttidskontrakt, brist på ungdomslägenheter, höga hyror och parasitära hyresvärdar är det många som tvingas bo kvar hemma eller soffsurfa hemma hos kompisar, säger Vilgot Karlsson från Unga Socialister.

Utöver flera av de unga medlemmarna i Rättvisepartiet Socialisternas Unga Socialister kommer även medlemmar från Ung Vänster och Revolutionär Kommunistisk Ungdom närvara. ■

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s