Solidaritet med strejkerna i Iran

En viktig solidaritetsmanifestation med de strejkande arbetarna i Iran (Foto: Vilgot Karlsson).

av RS Stockholm // Artikel i Offensiv

Fredag den 9 juli samlades ett femtiotal på Sergels torg i centrala Stockholm i solidaritet med de strejkande olje-, gas- och petrokemiska arbetarna i Iran. 

Manifestationen arrangerades av Shora (Rådet till försvar för det iranska folkets frihetskamp) i solidaritet med de tusentals  arbetare på över 60 anläggningar i tio provinser som har strejkat sedan den 19 juni. 

Talkörer som ”Ner med islamiska terrorregimen i Iran” och ”Solidaritet med de strejkande arbetarna” varvades med tal från representanter för olika organisationer. 
Bland talarna fanns Mehrnosh Shafiee från Shora, som också var konferencier, Shedige Mohammadi från Iranska Kommunistpartiet samt representanter från Arbetarmakt, Organisationen av det iranska folkets Fedai Guerrillas (minoritet), med flera. 

Vilgot Karlsson från Rättvisepartiet Socialisterna och Unga Socialister höll ett tal i solidaritet med arbetarna och fördömde den iranska regimen, och läste upp ett uttalande från en iransk socialist som publicerats på ISA:s hemsida. 
Det var en stark manifestation, som visar vikten av att skicka stöduttalanden och solidariskt uppmärksamma alla arbetarstrejker världen över, för bättre villkor och höjda löner.

Läs uttalandet på ISA:s hemsida här:

https://internationalsocialist.net/en/2021/07/solidarity

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s