Stort medlemsras för rasistiska SD

Sverigedemokraterna har tappat tusentals medlemmar i år enligt Tidningen Expressen.

SD möter protester vart de än dyker upp - en möjlig anledning till partiets sammanbrott i år
SD möter protester vart de än dyker upp - en möjlig anledning till partiets sammanbrott i år

Enligt SD:s interna uppgifter som kvällstidningen Expressen har kommit över, har partiet tappat 2000 medlemmar på ett år. Det betyder att fler än var tredje medlem valt att lämna det rasistiska partiet.

Partiledningen uppger flera ursäkter och undanflykter för detta. ”Många av avhoppen har enligt SD-källor inte främst politiska orsaker utan beror på de före detta medlemmarnas egen glömska, lathet, ointresse av organisationsarbete, sjukdom eller att man fått ett nytt jobb”. Dessutom uppger tidningen att personliga maktstrider inom partiet kan ha lett till medlemsflykten.

Redan dagen efter valet gick 10 000-tals människor ut på gatorna för att protestera mot SD:s rasism och var rasisterna än samlas idag möts de av demonstrationer.
Rasismen kommer inte att självdö av extremhögerns interna problem och strider då den gror ur klassmotsättningar, misär och sociala orättvisor. Utan gemensam kamp mot kapitalismen och dess sjukliga symtom finns det alltid en risk för att rasismen växer igen.

4 reaktioner till “Stort medlemsras för rasistiska SD

  1. Det är viktigt att SD bekämpas,men det stora flertalet som är bärare av likalydande åsikter som framförs av SD är ju de som utgör socialdemokratins valmanskår och hur ska kampen föras mot dom? För det måste väl betraktas som minst lika vilktigt? Kanske är det ännu viktigare alldenstund som denna numerär faktiskt räknas för att tillhöra arbetarrörelsen.

  2. En tidigare uppgift att SD fallit under riksdagsspärren i opinionsundersökningarna, var tyvärr felaktig.

  3. Det är ju Vänsterpartiet som har fallit under riksdagsspärren. Återstår att se om vänsterpartiet kan mobilisera socialdemokrater som stödröstar på dem.

  4. För min del så är jag övertygad om att Vänsterpartiet nu gör sin sista mandatperiod i Riksdagen.Vad skall man ha detta parti till efter deras kohandlande inför senaste valet för att eventuellt nå en ministerpost och deras ställningstagande för imperialismens angreppskrig på Libyen?

Lämna en kommentar