Över 200 deltagare i Amestys fredsprotest

Fredag för fred – Mänskliga rättigheter nu! var Amnestys paroll som samlade över 200 deltagare i Stockholm idag. Fackeltåget gick till fem ambassader för att överlämna Amnestys krav om bland annat tal- och mötesfrihet. Egyptens, Tunisiens, Algeriets, Lybiens och Saudiarabiens ambassader mötes av det mycket tysta fackeltåget under kvällen.

Utanför Egyptens ambassad
Utanför Egyptens ambassad

Det hölls få tal för att man skulle hinna tåga långt. Bland en av talarna var Lena Endre som inte bara kritiserade regimerna i nordafrika utan också betonade kritiken mot Sveriges egna politiker som hycklar i ämnet om revolutionerna.

Rättvisepartiet Socialisterna deltog i protesten som enda revolutionära organisation. Med oss hade vi Offensiv som vi sålde bland demonstraterna där vi betonade revolutionens kvinnor inför 8 mars. Hjälporganisationer som Amnesty International gör mycket behjärtansvärt humanitärt arbete för att pressa makthavare, men har inget program för att avsätta dom. Rättvisepartiet Socialisterna vill inte bara störta regeringarna i nordafrika, utan även ersätta de kapitalistiska regeringar i nordafrika och europa som skapat den orättvisa världsordningen. Det är allt fler som ställer politiska krav med nordafrika som inspiration och då är det viktigt att vi som socialister kan ingripa och visa på socialistiska lösningar för de som vill förändra världen. Det kommer inga skådisar från Wallanderfilmerna att göra.

Lucía Collazos

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s