Seger: Exploateringsplaner på Järvafältet stoppas

1344-s07-jarva
Demonstration på Husby gård. Foto: Sebastian Olsson

Järvafältets värdefulla natur och skogsbackar vid Husby räddas • Byggplaner och ny väg stoppas i Exploateringsnämnden

Exploateringsnämnden i Stockholms stad stoppar nu planerna på att bygga 700 lägenheter på Järvafältet vid Husby gård. Veidekkes och Svenska Bostäders begäran om en markanvisning för att hugga ned alla skogsbackar längs Järvafältet i Husby bordlades först av Exploateringsnämnden under press av protesterna och nu stoppas planerna helt.

bild arne

– Än en gång har det visat sig att det lönar sig att kämpa. Ändrade byggplaner i Husby är en stor framgång för de boende och aktiva i Norra Järva Stadsdelsråd som har samordnat protesterna, Husby konst- och hantverksförening samt alla andra. Tack alla som engagerat sig i namninsamlingar och den lyckade demonstrationen vid Husby gård, skriver Arne Johansson, som är aktiv i Norra Järva Stadsdelsråd och Rättvisepartiet Socialisterna.

Järvafältet och dess skogspartier runt omkring är inte bara viktiga för alla boende som nyttjar området, utan också för djurlivet som en viktig spridningskorridor. Istället för att bygga runt fältet och skogsdungarna vill Exploateringsnämnden utreda möjligheter att bygga bostäderna längs med Hanstavägen – exakt det Norra Järva Stadsdelsråd föreslagit som alternativ byggplats.

ECE2BD81-4664-4E67-B45B-4F111AC3BD29
Klipp från StockholmDirekt

Att byggplanerna vid Husby gård stoppas är en viktig seger också mot bakgrund av att den andra sidan av Järvafältet sargas av flera exploateringar, inklusive den förödande Förbifarten. Kampen fortsätter för att bevara vår värdefulla natur, mot motorvägshoten och för en bostadsutbyggnad på de boendes villkor – utan ombildningar och marknadshyror.

RS Stockholm

Läs tidigare artiklar:

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s